Iveta Krausová - fotografka, Mladá Boleslav a Praha

Focení miminek

Informace pro Vás

Čekáte-li miminko a rádi byste měli fotky Vašeho novorozeňátka, promyslete, jaký styl Vám i Vaší rodině nejvíce vyhovuje. Nabídnout Vám mohu buď Lifestylové focení ve Vašem domácím prostředí nebo Ateliérové focení v mém fotostudiu.

fotograf mlada boleslav lifestyle rodinné focení foto ivet k iveta krausova

Lifestylové focení probíhá v pohodlí ve vašem domácím prostředí a já ho mám ze všech nejraději, protože na fotkách budete mít nejen nového člena rodiny, ale také Váš společný domov. Budete jednou společně nad fotkami vzpomínat na to, jaké to tenkrát u vás doma bylo...Jsou to fotky plné emocí a  momentek. Fotky, které jednou budou tím nejcenějším, co svému dítěti zanecháte. "To jsem JÁ, DOMA, s MÁMOU a TÁTOU..."

Při focení jste ve svém prostředí, které dobře znáte, což vyhovuje zejména malým sourozencům miminka. Často bývají v ateliéru vystrašení, kam to vlastně přišli, a co se bude dít. Rozkoukání nějakou dobu trvá. Některé děti se bojí i zábleskových světel, která jsou ve studiu při focení nutností. Nutíme je do focení na malém prostoru, který je osvětlen světlem a do pozic, které vyhovují především miminku. Doma mohou pobíhat, hrát si a vždy si je k focení přibíráme ve chvíli, kdy se jim chce. Jsou spokojenější a tím pádem jsou spokojenější i rodiče a miminko. Rodinám se sourozenci vždy lifestylové focení doporučuji.

Doma to je větší pohoda

 

Navíc doma máte vše po ruce. Nemusíte s miminkem nikam cestovat, já přijedu za Vámi. A k samotnému focení nám stačí pár věcí. Potřebujeme dobré denní světlo - vybereme tedy několik světlých a vhodných místeček. Fotit budeme ve Vaší ložnici, je tedy fajn povléknout třeba nějaké světlé jednobarevné povlečení bez velkých vzorů. A poladíte-li trochu Vaše oblečení, výsledky budou stát za to. Zemité odstíny barev (béžová, hnědá, smetanová, khaki, tmavě modrá...) vypadají skvěle. Potřebujete se cítit pohodlně, aby to bylo znát i na fotkách.

Fotit můžeme kdykoli, nejsme omezeni datem narození miminka, záleží tedy na Vás, kdy mě zavoláte. Samotné focení pak trvá přibližně dvě hodiny, záleží na okolnostech a potřebách miminka.

Výsledkem je pak série třiceti fotografií v barevné i černobílé podobě.

Rozklikněte video a podívejte se, jak se fotí...

Doma

A pokud již víte, že lifestylové focení u Vás doma je pro Vás to pravé, nemusíte číst dál :-)

fotograf mlada boleslav lifestyle rodinné focení foto ivet k iveta krausova

Newborn – fotky novorozeného miminka v ateliéru jsou fotografie aranžované. Miminko fotím v různých polohách, košících a nádobách. Součástí je i focení v náruči u rodičů nebo aranžované společné fotky se sourozenci.

Tento styl focení miminek je možný pouze do čtrnácti dnů od jejich narození, ideálně 7. až 12. den jejich života. Předběžně si domluvíme termín, dle lékařem předpokládaného termínu porodu, a zavoláme si, až se miminko narodí, ještě z porodnice, abychom tento termín doladily. Vzpomeňte si prosím včas, protože diář mívám plný a nemohu Vám tak nabídnout termín na druhý den.

fotograf mlada boleslav foceni miminek newborn atelier

Vím (z vlastní zkušenosti), že se maminkám po porodu cestovat nechce....vše je nové, rodina si na sebe a na nový režim teprve zvyká…přesto, chcete-li ateliérové fotky, opravdu se snažte přijet s miminkem do dvou týdnů od porodu. Miminka jsou spavá a jejich polohování bude jednodušší. Každý další den je znát, uvidíte samy ;-)

Pokud focení novorozeného miminka do dvou týdnů nestihnete, nechcete lifestylové focení a přeci jen byste rádi fotili v ateliéru, doporučuji pak pouze fotky v náruči u rodičů, polohování se již většinou nedaří…anebo pak počkat až na dobu, kdy děti začnou „pást koníky“ a zdvihat se na ručičkách…tj. na dobu batolecí.

Někdy se stává, že po porodu maminka třeba ze zdravotních důvodů cestovat s miminkem nesmí, nebo prostě nechce, a pak se můžeme domluvit, že já přijedu za Vámi.

Focení newborňátek v ateliéru je časově náročné, může se stát, že se podaří dobře a rychle uspat a budeme mít fotky hotové brzy. Ale může se stát, a stává se, že se focení protáhne na několik i více hodin, počítejte raději s druhou variantou. Nalaďte se a buďte v pohodě, miminka to cítí.

fotograf mlada boleslav foceni miminek newborn lifestyle

Tatínkům připadá čekání v ateliéru většinou dlouhé, je proto fajn, když dorazí dle domluvy buď na začátku nebo na konci našeho focení. Mají tak třeba i příležitost zařídit si něco potřebného ve městě.

Budeme-li fotit miminko se sourozencem, vyfotíme tyto fotky jako první, starší dětičky většinou dlouho pozornost neudrží, focení je pak pro ně dlouhé a někdy mohou miminko i rušit při uspávání…Nafotíme a starší sourozenec může odejít s tatínkem.

Před naším focením budete své miminko kojit, aby bylo syté a dobře spalo. Záleží tedy na tom, jak dlouhá Vaše cesta ke mně je, a jaký je interval mezi kojením. Zvažte, zda dáte miminku najíst před cestou nebo až v ateliéru. Možnost je i nakojit doma a v ateiléru jen dokojit.

Režim kojení se při focení může lišit od režimu běžného, bude třeba nutné nakojit miminko častěji, než obvykle, či v kratších intervalech. Není to nic neobvyklého.

S sebou vezměte náhradní plínky, vlhčené ubrousky, přebalovací podložku, možno i deku, na kterou je miminko zvyklé a používáte-li i DUDLÍKA. Ten nám hodně pomáhá :-) Přestože si myslíte, že ho vaše mimčo nechce, ale nejste proti dudlíkování, vezměte ho, prosím, s sebou.

Přibalte svačinku a hlavně pití pro sebe. Nekojíte-li, nezapomeňte umělé mléko. Třeba i dvě dávky.

Nejlépe, obléknete-li miminku na cestu nějaký jednoduše sundatelný overálek nebo bodýčko, abychom ho příliš nerušili, pokud by spalo a my ho svlékali.

Při focení newborn vytápím ateliér na vyšší teplotu, než obvykle, bývá tam opravdu velké teplo, oblékněte si proto nějaké lehčí oblečení. S sebou vezměte pro jistotu i náhradní oblečení, často se stávají při focení či kojení „nehody“ a je potřeba se převléknout.

Pro společné fotky s miminkem Vám doporučuji obléknout si něco méně křiklavého, nějaké tlumenější barvy. Jednobarevné oblečení v zemitých barvách bývá nejlepší. Miminko by mělo v náruči vynikat, nemělo by se ztrácet v pestrých barvách či nápisech…Na to samé myslete, prosím, i při oblékání sourozenců. Obrázková trička nejsou nejlepší volbou.

Co se týče aranže, nečekejte, že se podaří nafotit spoustu scén, v mnoha košících, nádobách na x pozadích…není to reálné, záleží na konkrétním miminku, jeho náladě, spinkání,…mnoha věcech. Pokud je očekávání menší, výsledek pak bývá lepší. Nejdůležitější je pro mě pohoda a bezpečí Vašeho miminka, tomu podřídíme při focení vše.

Během focení nepořizujte, prosím, žádné záznamy. Fotky dostanete později ode mne ;-) Výsledkem tohoto focení je 12 fotografií v barevné i černobílé podobě.

Těším se na Vás i Vaše miminko.

Ivet K.

Máte zájem být informován o speciálních akcích?

Zanechte nám svůj e-mail.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů
detail