Iveta Krausová - fotografka, Mladá Boleslav a Praha

Víkend v Sorrentu

 

Slunečný víkend jsme strávili s našimi australskými příbuznými v jejich letním domečku nedaleko Melbourne, v městečku Sorrento. Opustili jsme město a bylo to fajn, protože tento víkend bylo přes 30°C. Městečko je od Melbourne vzdálené asi půl hodiny jízdy autem a je to místo, kam lidé vyráží na víkend, odpočinout si od shonu města. Najdete tu nádherné pláže rozkládající se na vnitřním okraji zálivu. Vnější strana, otevřená k oceánu, má výborné podmínky pro surfaře.

Pláže jsou krásné, ale mohou být i nebezpečné, především na straně oceánu. Již mnoho lidí prý přecenilo své síly a utopilo se. Na plážích vždy najdete místo mezi dvěma vlajkami, které je hlídané. Nebezpečné jsou spodní proudy, které se vás snaží vynést na moře. Většinou s nimi člověk začne bojovat, je údajně lepší počkat, proud zeslábne, a vy se necháte dalším proudem vynést ven z moře - tolik rada surfaře :-)

Prošli jsme se v místě Point King po stezce vysoko nad pobřežím zálivu, kterou zde nazývají "millionairs walk - milionářskou stezkou". Je to procházka skrz zahrady nádherných domků, vilek i velkých prosklených vil, přes jejich zahrady oddělené od sebe vrátky. Skrz větve stromů koukáte dolů na moře, které má za sluníčka překrásnou azurovou a tyrkysovou barvu, na mola vedoucí od domů do moře, kde se houpou loďky, na přístav a ferry, které odsud vyráží do dalšího malebného městečka Quennscliff. Nad hlavou vám lítají racci a ve stromech křičí papoušci. Je to překrásný obrázek.

Sorrento

Sorrento

Sorrento

Sorrento levandule

tato rostlina je nazývána klokaní packa :-)

Sorrento klokaní packa

Sorrento

Sorrento

Podívat jsme se museli i na nejhezčí pláže Sorrenta. První z nich byla pláž u skalního útvaru nazývaného London Bridge. Byli jsme již na straně oceánu a vlny tu byly obří, chvílemi dosahovaly výšky člověka.

Sorrento London Bridge

Sorrento London Bridge

Sorrento London Bridge

Další pláž Jubilee Point prý není tak známá a navštěvovaná.... blížil se konec sezóny a tento horký víkend byl jedním z posledních, i na ostatních plážích bylo jen pár nadšenců a sportovců.... Pláž byla vlastně takovým malým zálivem na straně oceánu a při odlivu se zde u břehu vytvářely malé bazénky s mořskou vodou. V dáli pak byly vidět vysoké vlny narážející do skalnatého pobřeží. V písku se tu daly sbírat mušle a vodou ohlazené sklo či kameny.

Sorrento Jubilee point

Sorrento Jubilee point

Sorrento Jubilee point

Sorrento Jubilee point

Sorrento Jubilee point

Třetí rozlehnou pláží byla Gunnamatta Surf Beach, opět na straně oceánu a pravým rájem pro surfaře. Celkem dost se jich tu pokoušelo ovládnout své prkno a udržet se na prudkých vysokých vlnách. Moře většinou vítězilo :-)

Sorrento Gunnamatta Surf beach

Sorrento Gunnamatta Surf beach

drobný život...

Sorrento Gunnamatta Surf beach

Večerní procházka pak vedla po městské pláži....jako všude i zde byly děti, které krmily a honily racky...častý obrázek...

Sorrento

Díky technice můžeme téměř každý den mluvit s dětmi :-) pokud zrovna nejsme na konci světa, kde prostě wi-fi není...

skype

Už se těšíme, až budeme i doma užívat posezení na terase za teplých letních večerů....v kraťasech a tričku v deset večer pod překrásnou hvězdnou oblohou, jen to šumění moře a příboj vln na Horkách nebude ;-)

noční nebe sorrento

A nebylo by to bohaté Sorrento bez nákupní hlavní ulice. Pro dámy - malé pokochání....

Sorrento obchody

...ale nechte si zajít chuť, šííííleně drahé :-)

Sorrento obchody

Máte zájem být informován o speciálních akcích?

Zanechte nám svůj e-mail.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů
detail