Iveta Krausová - fotografka, Mladá Boleslav a Praha

Setkání s Jade

Asi každý z nás má svůj vlastní idol, vzor, někoho, koho obdivuje, sleduje...Jedním z takových vzorů je pro mne Jade, newborn fotografka - a odkud?, no přeci ze Sydney :-)

...a když už jsem se ocitla u protinožců, tak daleko od domova, nešlo to nezkusit štěstí a nepokusit se s Jade setkat.

newborn Jade

Nejprve jsem přemýšlela, jestli mám Jade napsat a domluvit si schůzku, pak jsem si ale řekla, že zkusím štěstí a nepodaří-li se setkání osobní, alespoň si prohlédnu ulici a místo, kde má Jade svůj ateliér.

Na jejích stránkách jsme našli adresu a ráno sedli na ferry do Balmain, což je čtvrť nedaleko od nás, ale po vodě. Dříve to prý bývala chudá čtvrť, kde byly jen malé domky, což se ale změnilo v době současné a obyvatelé, kteří tam svůj malý domek nyní prodávají se diví, jaké sumy za pozemky či domky obdrží. Bydlení v Sydney je stále dražší a dražší.

Belmain Sydney

Ferry nás dovezla do Belmain a před námi byla dlouhá ulice do kopce. Na mapě jsou ulice vždy nějak kratší, než ve skutečnosti, po chvíli jsme tedy naskočili na autobus a jelikož na nástupišti nenajdete názvy zastávek, jen časy, s mobilem v ruce a pomocí mapy a gps jsme na každé další křižovatce doufali, že pojede tím naším směrem, který jsme potřebovali. Kupodivu to vždy klaplo :-)

Autobus nás dovezl téměř před dveře Jade. Tak trochu s úctou a rozechvěním si člověk prohlíží vchod, kde visí cedulka se jménem a označením ateliéru, pak vejde a všude kolem po schodišti nahoru visí krásné obrázky miminek, těhulek a rodinek...Schůzky a session pouze po domluvě...

Jade newborn

Jade newborn

Jade newborn

Jade newborn

Nu což....Stoupala jsem nahoru....V malé čekárně seděl mladý pár a v ateliéru za otevřenými dveřmi nad košíkem se spícím miminkem se skláněla....Jade....skoro jsem nedýchala....mladý pár se díval na foťák zavěšený na mém rameni a asi přemýšlel, co tam dělám a kdo jsem.....když v tom Jade vyšla z ateliéru ven... moje angličtina není fakt dobrá, ale neuvěřitelně jsem se vybičovala a vysvětlila jsem kdo jsem, odkud jsem a proč jsem přišla... Asi byla hodně překvapená, ale opravdu moc, moc milá a příjemná. Přestože měla session v plném proudu našla si chvilku, aby se mnou promluvila, vyfotila se se mnou a ukázala mi svůj ateliér.....

Jade newborn

Měla jsem neuvěřitelnou radost, která ve mně doznívala prakticky celý den. Kdyby se už nic ten den nezdařilo, bylo by mi to asi jedno. Byla to sázka do loterie a já ji vyhrála. Setkala a seznámila jsem se s Jade :-)

Jade newborn Iveta Krausova

Máte zájem být informován o speciálních akcích?

Zanechte nám svůj e-mail.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů
detail